Totul despre vanzare


Pot sa-mi vând singur casa?

Multi considera ca pot economisi o suma considerabila dacâ încearca sa vânda locuinta pe cont propriu. Acestia calculeaza comisionul mediu pentru o tranzactie imobiliara si îsi aduc aminte exemple ale prietenilor sau rudelor care au reusit sa-si vânda singuri imobilele. În concluzie se gîndesc: "Daca altii au putut , eu de ce nu as putea? "

Cel mai bun motiv pentru care merita sa lucrati cu un consilier imobiliar este cantitatea enorma de informatie pe care acestia o au la dispozitie - informatii care va pot realmente ajuta sa vindeti mai repede si mai usor. Profesionistii cunosc tendintele pietei , ce imobile sunt de vânzare în fiecare cartier si numarul de potentiali cumparatori pentru imobilul dumneavoastra. Totodata acestia stiu cum sa atinga cel mai mare numar de persoane interesate sa cumpere, sunt pregatiti sa prospecteze cumparatori potentiali si sa negocieze cu acestia. În fine, consilierii imobiliari sunt întotdeauna cautati si dispusi sa faca ceea ce majoritatea dintre noi urâm: sa muncim la sfârsit de saptamâna, sa raspundem la telefon la orice ora si sa mai fie si politicosi pe deasupra.

Ce face ca o casa sa se vânda?

Pe scurt: o vânzare de succes va solicita concentrarea asupra urmatoarelor elemente: pretul, timpul, conditii, locatia si expunerea. Devreme ce nu puteti sa le controlati pe toate, trebuie sa compensati cu anumite elemente pentru a avea avantaj competitiv.


În cât timp se vinde o casa?

Timpul mediu este de 30 zile pâna la 180 zile, în functie de regiune, oras, cartier; la acestea adaugam rolul major al pretului, duratei, conditiilor, locatiei si expunerii casei. Profesionistii va sfatuiesc sa va acordati o medie de 6 luni pentru a obtine un rezultat optim în urma eforturilor de marketing facute pentru a vinde casa.

Cum stabilesc pretul casei/apartamentului?

Într-un cuvânt: în mod realist.

Cine ma poate ajuta în stabilirea corecta a pretului de vânzare?

Consilierii imobiliari stabilesc preturile bazându-se pe o plaja larga de informatii. Cea mai buna solutie este sa angajati un consilier imobiliar care sa evalueze pretul de piata al casei.

Cât de flexibil ar trebui sa fiu în le gatura cu pretul de vânzare?

Majoritatea cumparatorilor pastreza o marja de negociere cand ofera un anumit pret. Astfel, un anumit grad de felxibilitate este de recomandat ambelor parti.

Ar trebui sa aranjez locuinta înainte de a o scoate pe piata ?

Exceptând cazul în care locuinta este noua, exista posibilitatea sa doriti sa faceti anumite lucrari pentru a o scoate pe piata. Tipul si amploarea acestor lucrari depind de pretul pe care-l solicitati, timpul pe care îl aveti la dispozitie si bineînteles starea prezenta a imobilului.

Ce ar trebui sa fac pentru ca locuinta sa arate mai bine?

Faceti astfel încât sa arate cât mai curata si mai spatioasa. Nu uitati ! : clientii interesati se vor uita inclusiv în spatele usilor de la baie si dormitor. Scapati de tot ceea ce este în plus .

Ar trebui sa fac îmbunatatiri majore ale locuintei?

Anumite îmbunatatiri, care sunt utile aproape oricui, s-au dovedit a adauga valoare si / sau sa grabeasca vânzarea. Acestea includ: centrale termice individuale, o terasa, finisarea pivnitei, remodelarea bucatariei, parchet nou, gresie noua, etc. Îmbunatatiri care aduc mai putini bani decât costul lor, reprezinta elemente de gust personal: semineu, piscina, garaj transformat în camere locuibile, etc.

Provocarea privind aceste imbunatatiri este aceea de a recupera investitia facuta. Exista întotdeauna riscul de a supra-îmbunatati locuinta - adica a insera mai multi bani decât suporta preturile din zona / cartier.

Ar trebui sa nu fiu acasa când casa este prezentata vreunui client?

Cu siguranta ar trebui sa planuiti sa NU fiti acasa în momentul în care casa este prezentata unui potential cumparator. Oamenii se simt adesea stânjeniti de prezenta actualilor proprietari. Trebuie sa-i lasati sa se simta liberi si sa-si imgineze casa ca si cum ar fi deja a lor